Kies voor een BMW

Kies voor een BMW

BMW is meer dan alleen auto’s. BMW is zeker ook BMW Motorrad zoals de motoren tak van de Duitse producent officieel heet. BMW staat overigens voor Bayerische Motoren Werke. BMW richtte zich aanvankelijk overigens vooral op vliegtuigonderdelen, maar legde zich vanaf 1920 ook toe op de productie van motoren.

Eerst waren er de Flink en de Helios

In 1920 kwam BMW met de 143CC tweetakt, de Flink. Later volgde de Helios en een andere bekend model uit de begintijd van BMW was de R32. De motor had toen al een laaggeplaatste luchtgekoelde 2-cilinder boxermotor met een aandrijfas naar het achterwiel. Vanaf de R32 was het hek van de dam en bleek BMW in staat om een perfecte en zeer snelle motor te produceren. Niet voor niets vestigden de verschillende BMW motoren talloze wereldrecords en begaf het merk zich later ook in de racewereld waar het ook hoge ogen wist te gooien. Telkens weer weet BMW de motoren te verbeteren, waarbij zelfs technieken uit de Formule 1 toegepast worden. BMW is bovendien een motormerk dat staat voor innovatie. Zo was het onder meer het eerste merk dat kwam met een variabele opbergruimte onder het duozadel en met een automatisch geactiveerde handrem.

Allroad is in verschillende modellen beschikbaar

Het merk produceert ook de BMW Allroad. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een zeer krachtige motor die op de verharde weg staat voor snelheid en rijcomfort, maar ook offroad zijn mannetje staat. Offroad betekent voor veel liefhebbers het ultieme motorrijden. Ook op onverharde paden weet de BMW moeiteloos stand te houden, zoals dit ook geldt voor bergen. Als geen ander weet BMW een Allroad de beste eigenschappen te geven waardoor ze zowel op de weg als offroad precies dat bieden wat gevraagd wordt. De Allroad heb je in tal van verschillende modellen.

Voor de avonturier die van uitdaging houdt

Met een BMW motor koop je het beste op het gebied van techniek en snelheid, zoals ook de betrouwbaarheid – en zeker die van de Allroad- alom geroemd wordt. De BMW Allroad is dé perfecte motor voor de avonturier die wel van een uitdaging houdt.

belgiumclassiccars

Reacties zijn gesloten.