Je klassieke auto verzekeren

Je klassieke auto verzekeren

Bij het aankopen van een auto komt er heel wat bij kijken. Niet iedereen denkt hier misschien meteen aan maar naast het aankopen van de auto heb je ook een autoverzekering nodig. Deze verzekering zorgt ervoor dat indien je een ongeluk hebt, je niet alle kosten zelf moet dragen. Bij elke kleine schade of schram, dekt de verzekering de kosten. Zo’n autoverzekering is ook verplicht en is geen persoonlijke keuze. De overheid dwingt je ertoe zo’n verzekering te nemen opdat er dagelijks wel wat ongelukken gebeuren en het dus beter is hiertegen verzekerd te zijn.

Alle soorten verzekeringen

Je hebt verschillende soorten verzekeringen. Je hebt de meest basis verzekering, namelijk de BA. Dit is een aansprakelijkheidsverzekering die de schade dekt die jij met jouw wagen hebt veroorzaakt aan derden. Deze BA autoverzekering is een wettelijk verplichte. Hiernaast heb je de mini-omnium verzekering. Deze dekt schade aan derden, brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijdingen met dieren. Deze is dus meer dekkend en betaalt dus ook meer terug in verschillende soorten gevallen. De laatste, de full-omnium, dekt het meeste. Deze verzekering heeft dezelfde dekking als de mini-omnium met als toevoeging eigen schade berokkend aan derden. Indien jij dus een ongeluk hebt veroorzaakt, zal deze verzekering de schade dekken. De laatste dekt dus het meeste.

De prijzen

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen bieden aan hun klanten. De meeste banken hebben ook een apart verzekeringskantoor die gelinkt is met je bank waar jij je geld op zet. Er bestaan ook aparte verzekeringsagenten die enkel gefocust zijn op autoverzekeringen zoals Touring (Yuzzu). Er bestaan online websites waar je je autoverzekering berekenen kan en ook vergelijken tussen verschillende agentschappen. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je een groene kaart die geldig is binnen bijna heel Europa. Indien je niet zeker bent of de verzekering een bepaald land dekt, contacteer dan je verzekeringsagentschap om zeker te zijn en problemen te voorkomen.

Hoe sluit ik een autoverzekering af?

Het afsluiten van een autoverzekering hoeft niet door de eigenaar van de wagen zelf gebeuren. Dit is wel de meest normale gang van zaken maar is zeker niet noodzakelijk. Indien bijvoorbeeld de ouders een verzekering afsluiten voor zoon of dochter, kan dit. Het enige waar je op moet letten is dat de persoon die de verzekering afsluiten onder zijn of haar naam, altijd verantwoordelijk is bij wat er ook gebeurt, ook al reed die persoon op dat moment niet met de auto. Indien je als gezin een autoverzekering afsluit, is iedereen die boven de 18 is en een rijbewijs heeft, verzekert. Vraag zeker na welke verzekeringen het hele gezin dekken.

Hoe wordt mijn autoverzekering berekend?

De prijs van een autoverzekering verschilt van persoon tot persoon. Indien je nog maar net je rijbewijs hebt, is de verzekering de eerste jaren altijd hoger en zal deze verminderen naarmate je langer rijdt. Indien je binnen de eerste jaren een ongeluk hebt, zal de premie van de verzekering verhogen aangezien je in de ogen van de verzekering dan meer risico hebt op een ongeluk in de toekomst. Ook het aantal kilometers, het vermogen en de waarde van je auto, woonplaats, leeftijd en schade termijn spelen een rol. Vraag meer info aan je verzekering over hun prijzen.

belgiumclassiccars

Reacties zijn gesloten.