Hoe los je rijangst op

Hoe los je rijangst op

Een rijbewijs hebben is ontzettend handig. Je kan er grote afstanden mee leggen, makkelijk boodschappen doen en makkelijk mensen meenemen. Maar hoe handig het ook is; als je angst hebt om in een auto te rijden, kan je er niks mee. Je moet je natuurlijk wel comfortabel voelen en als je angst hebt maak je sneller een fout (hoewel te veel vertrouwen ook weer tot fouten leidt). Daarom is het belangrijk dat je zonder angst het stuur achter stapt. Maar hoe zorg je ervoor dat als je rijangst hebt, je toch met vertrouwen achter het stuur stapt? Hierbij een aantal tips zodat je van je rijangst af kan komen en met een veilig gevoel achter het stuur gaat zitten.

Kies voor de juiste begeleiding

Allereerst is het belangrijk om een goede rijschool in Rotterdam uit te zoeken, met een goede instructeur die je kan vertrouwen. Hierbij is het verstandig aan te geven dat je rijangst hebt. Als je dit aangeeft kan de instructeur er perfect rekening mee houden en zul je eerst rustig aan beginnen en zal je langzaam stapjes vooruit zetten waardoor je steeds iets beter wordt. De instructeur zal je in dit geval dan ook niet direct op de snelweg zetten, maar zal eerst wellicht een parkeerterrein opgaan met je om daar te oefenen met sturen en na een tijdje gas geven, remmen en schakelen. Hierdoor kan je vertrouwen opbouwen en kan je daarna voorzichtig de weg op gaan. Doordat je naast je een ervaren rijinstructeur hebt die je vertrouwt, weet je dat de rijinstructeur in kan grijpen wanneer dat moet. Het is daarnaast ook helemaal niet erg dat die ingrijpt, daarom zit die naast je. Hierdoor kan jij met veel vertrouwen vervolgens achter het stuur plaats nemen. 
Als je een ervaren, leuke en betrouwbare rijinstructeur zoekt kan je een kijkje nemen op autorijschooladventure. Deze rijschool geeft rijles in Rotterdam en heeft al jaren betrouwbare en goede instructeurs voor jou tot zijn beschikking. 

belgiumclassiccars

Reacties zijn gesloten.