Een auto importeren is aantrekkelijk voor veel mensen

Een auto importeren is aantrekkelijk voor veel mensen

De meeste mensen kopen om de paar jaar een nieuwe of tweedehandsauto. In Nederland zijn er duizenden autodealers te vinden van verschillende merken, maar toch zijn er steeds meer mensen die voor een auto de grens overgaan en ervoor kiezen om een auto uit een van onze buurlanden te importeren. Vooral auto’s uit Duitsland zijn ongekend populair vanwege verschillende redenen.

Er zijn bovendien de laatste jaren steeds meer bemiddelingsbedrijven bijgekomen die zich specifiek richten op de import van auto’s, waardoor het importeren voor veel mensen aantrekkelijk is geworden. Wanneer je op zoek bent naar een goede deal voor jouw droomauto voor een passende prijs dan is importeren vaak een goede optie.

Duitsland is een van de meest interessante landen om een auto te kopen

Er zijn verschillende redenen die ten grondslag liggen aan het financiële voordeel van het importeren van een auto. Op de eerste plaats is Duitsland sowieso al de bakermat van vele grote automerken, zoals Audi, Opel, Mercedes en BMW. Hierdoor is het aanbod vaak een stuk groter, wat de consument een sterkere positie geeft en de prijs drukt.

Het belastingstelsel is in Duitsland ook aanzienlijk anders geregeld dan in Nederland en er is dan ook een groot voordeel te halen uit de bpm-bijtelling in Nederland. Vooral op het gebied van auto’s van enkele jaren oud, is de bijtelling redelijk subjectief. De auto dient namelijk opnieuw getaxeerd te worden na de import waarop de belasting en de dagwaarde berekend wordt. Vooral met auto’s met blikschade kan dit vaak erg interessant zijn door een auto met schade te importeren, te laten taxeren en vervolgens na taxatie te laten repareren.

Er komen steeds meer importbedrijven bij die het importproces vergemakkelijken

Voorheen was het importeren maar voor weinig mensen een optie, omdat dit proces soms best complex kan zijn. Je dient de auto eerst te vinden, wat over het algemeen vaak wel lukt online, maar dan moet je de auto nog verder testen en begint het proces pas echt. Er zijn tegenwoordig steeds meer bemiddelingsbedrijven zoals bijv. EasyImport.nl die hun diensten aanbieden met betrekking tot assistentie met het kopen van een auto uit het buitenland.

De auto wordt hierbij zowel gekeurd in het land van herkomst als in Nederland en ook de administratie met betrekking tot de aanvraag van een eendagskenteken voor invoering en het transport wordt volledig verzorgd. Uiteraard zijn deze diensten betaald, maar in de meeste gevallen blijft er na deze aftrek alsnog een financieel voordeel over en is het goedkoper om te importeren dan dezelfde auto in Nederland aan te schaffen.

belgiumclassiccars

Reacties zijn gesloten.