De voordelen van een auto kopen op een Duitse autosite

De voordelen van een auto kopen op een Duitse autosite

Voordat je overgaat tot het kopen van een nieuwe auto spreekt het voor zich dat je wellicht even grondig alle verschillende mogelijkheden zal willen overwegen die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dit doet is de kans ontzettend groot dat je ook op een zeker ogenblik terecht zal komen op een Duitse autosite. Wanneer dat gebeurt zijn er ongetwijfeld een aantal zaken die je meteen zullen opvallen. Heel wat Nederlanders kiezen er namelijk vandaag de dag voor om hun nieuwe auto niet meer te kopen hier in Nederland, maar wel om ze uit het buitenland te gaan importeren. Daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Benieuwd wat deze redenen nu precies zijn? Dan moet je er vooral voor kiezen om verder te blijven lezen.

Een auto uit Duitsland importeren? Het overwegen waard!

Heel wat Nederlanders die met het idee spelen om een nieuwe auto aan te schaffen bezoeken daarvoor in eerste instantie een Duitse autosite. Dat men een dergelijke website bezoekt hoeft helemaal niet te verbazen, integendeel. Het is namelijk algemeen bekend dat het importeren van een voertuig uit Duitsland niet alleen een financieel voordeel kan opleveren, bovendien is het ook nog eens zo dat er praktische voordelen aan verbonden zijn. Zo staan Duitse auto’s er algemeen om bekend aanzienlijk beter te zijn uitgerust in vergelijking met Nederlandse voertuigen. 

Waarom zou je gebruikmaken van een Duitse autosite?

De bovenstaande informatie heeft het eigenlijk al een beetje aangegeven. Er zijn best een aantal goede redenen die we kunnen aanhalen waarom het gros van de Nederlanders er vandaag de dag voor kiest om ook even te gaan kijken op een Duitse autosite. Het aanbod in Duitsland met personenauto’s is niet alleen een flink stuk groter dan hier in Nederland het geval is, daarnaast geldt voor de voertuigen dat ze heel wat luxueuzer zijn uitgerust. Nog een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen heeft te maken met het feit dat de kosten voor deze auto’s een behoorlijk stuk lager zijn gelegen in vergelijking met de voertuigen die op de Nederlandse markt worden aangeboden. In ieder geval, speel jij met het idee om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het daarvoor zeker interessant kan zijn om even een Duitse autosite te bezoeken. 

Met welke (extra) kosten dien je rekening te houden met Duitse autosite?

Bij het importeren van een auto uit Duitsland dien je er wel rekening mee te houden dat er verschillende kosten aangerekend zullen worden. Wanneer je op een Duitse autosite terecht komt is het mogelijk dat deze kosten niet allemaal duidelijk voor je op een rijtje worden gezet. De kosten waar je in ieder geval aandachtig voor zal willen zijn, zijn de volgende:

  • De aankoopprijs van het voertuig; 
  • De BPM welke dient te worden betaald;
  • Het transportbedrag dat je moet ophoesten;
  • De RDW keuring die moet worden betaald;

Hou er dus altijd rekening mee dat de kostprijs zoals aangegeven op een Duitse auto website niet de exacte kostprijs is welke dient te worden betaald. De werkelijke kostprijs valt dan ook iets hoger uit.

belgiumclassiccars

Reacties zijn gesloten.